Canon anunță EOS C80, o cameră de cinema într-un corp tip mirrorless

Canon a lansat EOS C80, o cameră dedicată cinematografiei, cu un design de tip mirrorless. Aceasta este echipată cu un senzor CMOS full-frame Stacked de 26MP și folosește montura de obiectiv RF. Conform Canon, componentele interne ale modelului C80 sunt foarte asemănătoare cu cele ale camerei profesionale de cinema Cinema EOS C400, inclusiv un senzor aproape identic, deși îi lipsesc unele funcții regăsite la modelul C400.

EOS C80 înlocuiește modelul EOS C70, care a fost extrem de popular printre producătorii video independenți și casele mici de producție, dar care utiliza un senzor mai mic Super 35mm și includea un adaptor optic EF-to-RF 0,71x, care funcționa ca un accelerator de viteză.

Senzorul stacked CMOS al modelului EOS C80 poate captura video la rezoluție de până la 6K și dispune de un design triple-base ISO, cu valori la ISO 800, 3200 și 12.800. Sistemele dual gain funcționează prin schimbarea între două căi de citire cu niveluri diferite de capacitate, oferind un compromis între un mod ce suportă un semnal mare (gamă dinamică maximă mai mare) și unul cu mai puțină toleranță la lumină, dar cu zgomot de citire mai mic, potrivit pentru filmări în condiții de lumină scăzută. Se pare că, Canon oferă o a treia opțiune de citire care duce acest compromis mai departe.

Pe lângă triple-base ISO, senzorul actualizat suportă cea mai nouă versiune a autofocusului cu dual-pixel al Canon, Dual Pixel AF II. Aceasta extinde semnificativ zona senzorului care poate fi folosită pentru autofocus și include aceleași zone AF regăsite pe modelul Cinema EOS C400. Noul sistem suportă urmărirea persoanelor și a animalelor, iar viteza mai mare de citire a senzorului face ca sistemul AF să fie mai rapid și mai receptiv.

Sistemul AF introduce, de asemenea, o nouă funcție care facilitează trecerea focalizării între subiecți. Dacă sistemul AF urmărește o persoană, utilizarea inelului de focalizare manuală de pe obiectiv va prelua controlul focalizării; când sistemul AF detectează că se apropie de focalizarea pe un alt subiect, va prelua controlul și va începe urmărirea noului subiect după ce inelul de focalizare este eliberat.

Alte funcții noi includ terminale 12G-SDI pentru ieșirea semnalelor video necomprimate, un pantof (shoe) multifuncțional Canon, un accesoriu nou, ușor, pentru mâner, destinat atașării de accesorii multifuncționale, un al treilea filet de trepied de 1/4"-20 pe baza camerei și unul suplimentar pe partea superioară, precum și un terminal ethernet. Conexiunile includ un HDMI-out de dimensiuni mari, două intrări audio mini XLR, o mufă pentru microfon de 3,5 mm, suport pentru sunet pe 4 canale și un terminal Time Code. Camera dispune de 13 butoane personalizabile.

Modelul include același sistem de filtre ND ca și EOS C400, cu cinci setări care variază de la ND2 la ND10, iar în partea de sus a camerei se află un cârlig pentru măsurătoare cu bandă, util pentru planificarea focalizării și a tranzițiilor de focus.

EOS C80 suportă trei seturi de codecuri video, inclusiv aceleași regăsite pe modelul Cinema EOS C400 și pe cele recent lansate EOS R1 și EOS R5 II. Această utilizare comună a codecurilor pe toate modelele EOS, inclusiv cele mirrorless și de cinema, sugerează că, Canon încearcă să alinieze mai bine capacitățile video pe întreaga linie EOS.

C80 poate capta până la 6K/30p folosind întreaga lățime a senzorului sau până la 4K/60p folosind un crop Super 35mm atunci când se utilizează codecul Cinema RAW LT („light”). Nu suportă formatele Cinema RAW cu bit rate mai mare ale Canon, HQ și ST, care necesită viteze de scriere mai mari decât pot susține cardurile de memorie dual-SD (UHS-II) ale modelului C80.

Camera suportă, de asemenea, codecuri comprimate, inclusiv XF-AVC, XF-HEVC S și XF-AVC S, toate suportând capturi video de până la 4K/60p (rescalate de la 6K) în culori 4:2:2 pe 10 biți, folosind fie formate All-I, fie Long-GOP. Există și suport pentru slow motion cu rate de cadre de până la 4K/120p și 2K/180p, cu suport pentru autofocus până la 120p. Camera include atât curbe gamma C-Log2 și C-Log3, cât și suport pentru fișiere proxy.

Pe lângă filmările standard, EOS C80 oferă suport pentru obiective anamorfice cu opțiuni de de-squeeze de 2,0x, 1,8x și 1,3x. Este disponibilă o nouă interfață verticală pentru filmările pe verticală.

C80 suportă, de asemenea, două baterii noi: BP-A30N, care vine cu camera și oferă până la 170 de minute de înregistrare continuă, și BP-A60N, care, conform Canon, va oferi până la 335 de minute de înregistrare continuă. Bateriile anterioare non-N vor continua să funcționeze fără limitări de funcționalitate, dar vor oferi timpi de operare mai scurți.

Lasati un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte de publicare

Echipamente relevante:

Canon EOS C70 Camera Cinema (Body)Camera Body Canon C70 Cinema EOS - cbspro
Canon Canon EOS C70 Camera Cinema (Body)
Pret redus21.894,00 lei
Info Stoc
Camera Body Canon EOS R5 C - cbsproCamera Body Canon EOS R5 C - cbspro
Canon Camera Body Canon EOS R5 C
Pret redus21.758,64 lei Pret recomandat de producator25.498,00 lei
In stoc