IBC Show 2024 ne-a surprins din nou!

Anul acesta, mii de profesioniști din întreaga lume s-au reunit pentru a explora inovațiile de ultimă oră, conținutul revoluționar și evenimentele de networking memorabile.

Despre eveniment

IBC (International Broadcasting Convention) promovează leadership-ul inovativ și diversitatea în industria media, având peste 250.000 de membri. Expoziția oferă sesiuni de discuții, demonstrații de produse și masterclass-uri tehnologice, reunind profesioniști din media și tehnologie pentru a învăța și colabora.

CBSPRO a participat din nou la IBC, discutând cu parteneri și explorând cele mai noi inovații tehnologice, multe încă în stadiul de prototip.Vă vom oferi cateva exemple ale  celor mai recente produse care pot deveni  “game changer” pentru oricine din industrie. 

Inovații remarcabile

  • Canon a prezentat camerele EOS C400 6K, EOS R1 Mirrorless Camera și EOS C80, alături de controlerul PTZ RC-IP1000.
  • Blackmagic Design a adus în prim-plan Camerele Cinema 6K (L Mount), Ursa Cine 12K, PYXIS 6K și Micro Color panel plus  DaVinci Resolve 19, prevăzută cu peste 100 de upgrade-uri și unelte AI.
  • Sennheiser a introdus Spectera, primul ecosistem wireless bidirecțional de bandă largă, care este prevăzut cu 64 canale într-o singur ă unitate (32 In și 32 Out), oferind profesioniștilor audio capacități și flexibilitate de neegalat. Cele 11 moduri Audio Link de la Spectera vă oferă un control fără precedent asupra latenței, calității audio și multe altele pentru fiecare conexiune, în timp ce receptoarele bodypack bidirecționale gestionează simultan atât semnalele monitorului in-ear, cât și semnalele de microfon/linie. și plug-inul TeamConnect Ceiling pentru Q-SYS care asigură integrarea portofoliului de microfoane Sennheiser cu platforma audio, video și control Q-SYS gestionabilă în cloud  și este cât se poate de eficientă și simplă.”
  • Grass Valley oferă soluții end-to-end pentru media live și industria divertismentului cum ar fi: AMPP - cea mai cuprinzătoare, avansată și agilă platformă tehnologică media.
  • Calrec a prezentat ARGO M, construit pe aceeași tehnologie premiată cu mai multe distinc ții care alimentează platforma Argo bine stabilită a Calrec, Argo M oferă exact aceeași familiaritate operațională într-o amprentă ultra compactă cu 24 sau 36 de fader pentru aplicații mici și medii. 

Tendințe tehnologice

Printre atracțiile principale ale evenimentului au mai fost și Sala Expozițională cu 1.200 de expozanți, Conferința IBC cu vorbitori experți și zona nouă dedicată tehnologiei AI. Alte puncte de interes includ expoziția „Content Everywhere” pentru conținut multi-platformă, Programul de Inovare Accelerator și Programul de Talente IBC, care se concentrează pe diversitatea forței de muncă. Inteligența artificială (AI) a fost un subiect fierbinte la IBC, cu accent pe monetizarea datelor și utilizarea GenAI în sport. De asemenea, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a prezentat noul său hub media bazat pe AI.

In cadrul sesiunii "Construind viitorul tehnologiei" de la Conferința IBC, Rob Ambrose, Co-fondator al Caretta Research ne relatează că secretul unei strategii tehnologice solide constă în luarea deciziilor de achiziție corecte:  „Datele de piață arată că există încă presiuni cauzate de schimbarea obiceiurilor de consum și modul în care acestea afectează veniturile din publicitate”

Câștigători ai premiilor de design

  • Omni Remotes și Zappware au câștigat premiul pentru cel mai bun stand mare, impresionând prin diversitate și organizare.
  • Phoenix7 a fost premiat pentru cel mai bun stand mediu, având un design de „living” autentic.
  • Magnifi a câștigat pentru cel mai bun stand mic datorită unui spațiu imersiv și a unui mesaj clar despre AI.
  • BT a fost premiat pentru inovație cu un stand exterior captivant, care includea un circuit de mașini Scalextric.

IBC Show 2024 a demonstrat încă o dată că industria continuă să depășească limitele prin inovație și creativitate. Recomandăm cu încredere IBC Show 2025 celor care nu au reușit să ajungă anul acesta, suntem absolut siguri că nu veți regreta.

Photo Credit: Claudiu Rusu 

#antonbauer#atomos#audiotechnica#autoscript#blackmagic#blackmagicdesign#calrec#canon#cbspro#cuescript#eimage#fujifilm#fujinon#grassvalley#hollyland#hprc#ibc#ibc2024#killoview#litepanels#litepanelsgemini#neuman#newmav#oconnor#riedel#sachtler#sennheiser#skaarhoj#swit#tiffen#tilta#vinten#vitec

Lasati un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte de publicare

Echipamente relevante:

Canon EOS C70 Camera Cinema (Body)Camera Body Canon C70 Cinema EOS - cbspro
Canon Canon EOS C70 Camera Cinema (Body)
Pret redus21.894,00 lei
Info Stoc
Camera Body Canon EOS R5 C - cbsproCamera Body Canon EOS R5 C - cbspro
Canon Camera Body Canon EOS R5 C
Pret redus21.758,64 lei Pret recomandat de producator25.498,00 lei
In stoc