Canon lansează flagship-ul EOS R1 și EOS R5 Mark II cu actualizare pentru înregistrare RAW 8K60p

Canon EOS R5 Mark II și Canon EOS R1 sunt adevărate puteri creative, prezentând unele dintre cele mai avansate dezvoltări ale tehnologiei camerelor foto/video de astăzi.

Ambele camere sunt introduse cu o nouă platformă de imagine denumită „Accelerated Capture”, care include un nou procesor – DIGIC Accelerator – alături de deja cunoscutul procesor de imagine DIGIC X și senzori de imagine de mare viteză recent dezvoltați.

DIGIC Accelerator este adăugat pentru a sprijini procesarea unor volume mari de date, alături de tehnologiile Deep Learning (este interesant că AI nu este menționat prea mult în acest context).

Funcționalități video și foto

Pentru videografi, EOS R1 și EOS R5 Mark II oferă înregistrare video în format RAW 12 bit direct pe cardul de memorie, precum și folosind formatele de înregistrare Cinema EOS, alături de Canon Log 2 și 3 cu înregistrare video proxy complet suportată între două carduri și audio pe patru canale. Camerele pot, de asemenea, să înregistreze simultan fotografii de înaltă rezoluție și video Full HD, cu opțiunea de a înregistra extern prin porturile HDMI de tip A.

Datorită noii platforme de imagine, EOS R1 și EOS R5 Mark II includ cea mai recentă versiune a Dual Pixel CMOS – Dual Pixel Intelligent AF. Aceasta include multiple îmbunătățiri, cum ar fi capacitatea de a urmări subiectele mai precis, identificând fețele și partea superioară a corpurilor jucătorilor și evitând obstacolele sau alți jucători. Utilizatorii pot înregistra fețe specifice și le pot urmări și prioritiza constant față de alți jucători.

Moduri noi și funcționalități avansate

Un nou mod „Action Priority” identifică automat pozițiile comune de acțiune în baschet, fotbal și volei, identificând și urmărind subiectul principal în situații rapide și dinamice, capturând momentul de acțiune.

Eye-control AF este oferit pentru prima dată în EOS R5 Mark II și este îmbunătățit la un nivel dublu față de EOS R3 în ambele modele, inclusiv un senzor cu un număr mai mare de pixeli, LED-uri îmbunătățite, o zonă mai mare de detecție a ochilor și un algoritm de detecție actualizat, permițând o selecție unică și instinctivă a subiectului de urmărit într-o scenă complexă.

Performanțe superioare ale senzorului

EOS R1 și EOS R5 Mark II au noi senzori de imagine de mare viteză, rezultând viteze de fotografiere mai rapide și o citire mai rapidă a senzorului, cu o reducere de 40% a efectului de rolling shutter în EOS R1 comparativ cu EOS R3. EOS R5 Mark II oferă o reducere similară de 60%, permițând captarea acțiunii fără reducerea calității imaginii sau a dinamicii.

Ambele camere dispun de o funcție de pre-fotografiere continuă, oferind până la 20 de cadre (pentru EOS R1) și 15 cadre (pentru EOS R5 Mark II) capturate în format HEIF/JPEG sau RAW la orice rată de cadre înainte ca declanșatorul să fie apăsat. Aceasta este disponibilă și pentru video. Ambele au viewfinder mari, luminoase și de înaltă rezoluție, fără întreruperi, EOS R1 având cea mai mare rezoluție de 9.44M puncte, iar EOS R5 Mark II oferind o luminozitate de două ori mai mare decât EOS R5.

Tehnologii inovative

Canon susține că Deep Learning pentru upscaling-ul imaginii și reducerea zgomotului oferă o rezoluție suplimentară de 4 ori mai mare sau zgomot redus în cameră atunci când se utilizează formatele JPEG sau HEIF. Utilizatorii pot, de asemenea, să decupeze și să mărească în cameră, făcându-le mai ușor să trimită fotografii fără a edita prin aplicații separate.

Ambele camere dispun de până la 8,5 stopuri de stabilizare a imaginii, oferind capabilități eficiente de fotografiere în condiții de iluminare scăzută sau în alte condiții dificile.

Conectivitate rapidă și fiabilă

Mai multe caracteristici asigură o conectivitate rapidă și stabilă, cu multiple rute către destinațiile de imagini/video pentru știri, suportând formatul de autenticitate a conținutului C2PA sau revizuirea primelor scene ale unui film. Sunt suportate standardele industriale de denumire a fișierelor, foldere separate pentru foto/video și etichetarea avansată în standardul News ML-G2. Ambele camere suportă Wi-Fi6E/11ax 6GHz încorporat, fiind primele camere din seria EOS care oferă noi niveluri de viteză de transfer, EOS R1 suportând suplimentar conectivitate Ethernet de 2.5Gbps și FTP cu două fire în corpul camerei, iar EOS R5 Mark II oferind 2.5Gbps Ethernet printr-un grip opțional.

Canon EOS-R1

La 35 de ani de la lansarea originalului EOS-1, Canon este îndrăzneț în ceea ce privește ingineria acestei generații pentru fotografii sportivi de elită și profesioniștii care lucrează în fotografia sportivă și de știri.

Noul sistem de autofocalizare Cross Type este o premieră pentru Canon și a necesitat o aranjare complet nouă a senzorului Dual Pixel CMOS AF, în care diviziunile pupilare individuale Gb ale pixelilor sunt rotite cu 90 de grade pentru a oferi sensibilitate la urmărirea autofocalizării pe axa verticală și orizontală a senzorului. Aceasta oferă utilizatorilor rezultate rapide și precise și capacitatea de a captura o imagine care ar fi putut fi ratată anterior.

Performanțe impresionante

Camera oferă o viteză de fotografiere de 40fps cu declanșare electronică silențioasă și urmărire AF, precum și 20 de cadre de pre-fotografiere continuă, permițând utilizatorilor să urmărească o scenă fără a sacrifica calitatea imaginii. Rezoluția de 24.2 megapixeli oferă performanțe de mare viteză, obținând totodată până la 96 megapixeli în cameră cu Deep Learning și upscaling-ul imaginii și reducerea zgomotului. Viteze de sincronizare a blițului îmbunătățite până la 1/400 de secundă și evaluarea îmbunătățită a balansului de alb și a expunerii imaginii asigură mai multă consistență și versatilitate pentru o varietate de genuri.

EOS R1 promovează, de asemenea, funcționalitatea multimedia hibridă cu rezoluție 6K la 60fps sau 4K la 120fps, alături de Full HD la 240fps.

Camera are un corp nou proiectat, rezistent la intemperii, cu o textură exterioară reînnoită și grip vertical integrat. Un vizor electronic de înaltă rezoluție, cu un design anti-ceață și un ocular larg, face confortabilă fotografierea pe durate lungi. Noul buton AF-ON cu două etape permite activarea instantanee a două funcții programabile într-un singur buton, permițând fotografilor să răspundă rapid la acțiunile în schimbare din fața lor.

Canon EOS R5 Mark II

EOS R5 Mark II, mai accesibilă, este un veritabil polivalent și dispune de un design nou de senzor back-illuminated, cu o rezoluție de 45 megapixeli. Urmărirea autofocalizării și declanșarea electronică capabile de 30fps cu rolling shutter redus permite utilizatorilor să captureze situații de acțiune rapidă. Modul de pre-fotografiere continuă capturează 15 cadre înainte ca declanșatorul să fie apăsat, în timp ce upscaling-ul avansat al imaginii poate atinge până la 180 megapixeli cu reducerea excepțională a zgomotului, păstrând cele mai fine detalii.

Capabilitățile de vizualizare sunt impresionante. EOS R5 Mark II oferă rezoluție 8K 60p pe toată lățimea senzorului și înregistrare RAW de 12 biți intern, alături de video 4K până la 120p cu sunet. Ventilatorul de răcire recent introdus extinde perioadele de fotografiere pentru acoperirea evenimentelor, interviuri și streaming live de înaltă calitate

.

Funcționalități suplimentare

Standardele industriale de denumire a fișierelor și folderele structurate îmbunătățesc fluxurile de lucru post-producție. Fotografierea VR este de asemenea simplificată cu navigare îmbunătățită de previzualizare și redare.

Bateria LP-E6P de performanță superioară și corpul din aliaj de magneziu, disipator de căldură și durabil, asigură că EOS R5 Mark II este pregătită pentru orice provocare, chiar și în condiții meteorologice imprevizibile.

EOS R5 Mark II menține un design compact și ușor, dar cu îmbunătățiri cheie, cum ar fi un vizor de două ori mai luminos, rezistent la ceață și cu o deschidere mai mare, făcându-l un instrument indispensabil pentru creativii hibrizi care caută performanță de top și versatilitate într-un singur pachet.

Produse similare: EOS R5 si EOS R3

Sursa: Canon Romania

#canon#canoneosr#canoneosr1#canoneosr5mark2#digicaccelerator

Lasati un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte de publicare

Echipamente relevante:

Canon EOS C70 Camera Cinema (Body)Camera Body Canon C70 Cinema EOS - cbspro
Canon Canon EOS C70 Camera Cinema (Body)
Pret redus21.894,00 lei
Info Stoc
Camera Body Canon EOS R5 C - cbsproCamera Body Canon EOS R5 C - cbspro
Canon Camera Body Canon EOS R5 C
Pret redus21.758,64 lei Pret recomandat de producator25.498,00 lei
In stoc